HOMEKOIRAT JA NIIDEN OHJAAJA

Homekoira Rusko

Rusko on 27.6.2018 syntynyt saksanpaimenkoira. Se kouluttautui homekoiraksi 1,5 vuoden ohjaajakoulutuksen aikana. Vapaa-ajalla Rusko tykkää uida aina kun mahdollista - suonsilmäkin käy. Talvella umpihangessa lumipallojen perässä juokseminen on parasta. Rusko rentoutuu mökkeillen ja hierojan hellien käsien alla.

Homekoira Ellu

Ellu on 9.8.2020 syntynyt saksanpaimenkoira. Se haistoi ensimmäisen homeensa kahdeksan viikon ikäisenä. Kaikessa arjen toiminnassa homeet ja niiden hajut ovat olleet mukana joka päivä. Ellu läpäisi 20.5.23 Homekoira Ry:n järjestämän tasotestin. Ellulla on iso ja tehokas moottori ja joskus sen intoa joutuu vähän toppuuttelemaan. Ellun intohimo on PALLO, mieluiten vinkuva. Ellu rentoutuu hirvenluun seurassa tai pallon perässä laukaten. 

Homekoira Topi

Topi on syntynyt 7.12.2021 Saksanpaimenkoira. Topi aloitti nenätreenit heti saavuttuaan kotiin, nameilla. Topin koulutus etenee samoin metodein kun tyttöjenkin. Toivottavasti se vuonna 2023 on jo työremmissä mukana. Topin näkee vielä oppipoikana isojen tyttöjen peesissä. Topi on jo osoittanut omaavansa ison moottorin ja on innokas nenän käyttäjä. Topi tykkää repimisestä ja saalisleikeistä. 

Koiraohjaaja 

Olen Tanja Kyngäs ja asuinpaikkanani Rovaniemi. Yrityksemme palvelee koko Lapin alueella. Takanani on 35 vuotta harrastamista koirien kanssa. Olen valmistunut homekoiraohjaajaksi huhtikuussa 2021 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen yksiköstä. Tätä ennen toimin liikenneopettajana toistakymmentä vuotta, nykyään olen täysipäiväinen yrittäjä.
Homekoiraohjaaja koulutukseen kuului homekoiran kouluttaminen samoilla metodeilla, joilla poliisin ja tullin virkakoiria koulutetaan. Lisäksi koulutus antoi perustiedot homeiden mikrobiologiasta, rakennustekniikasta, asumisterveydestä ja alaan liittyvästä lainsäädännöstä. Ammattitaitoa pidän yllä jatkuvasti osallistumalla alan koulutuksiin ja webinaareihin. Tulevaisuudessa siintää jatko-opiskelut sisäilma asioiden parissa.
Olemme Suomen homekoirayhdistyksen pohjoisin toimija. 

Vapaa-ajan hetkinäni nautin mökin rauhasta tai moottoripyöräilyistä.