HOMEKOIRAT JA NIIDEN OHJAAJA

Homekoira Rusko

Rusko on 27.6.2018 syntynyt saksanpaimenkoira. Se kouluttautui homekoiraksi 1,5 vuoden ohjaajakoulutuksen aikana. Vapaa-ajalla Rusko tykkää uida aina kun mahdollista - suonsilmäkin käy. Talvella umpihangessa lumipallojen perässä juokseminen on parasta. Rusko rentoutuu mökkeillen ja hierojan hellien käsien alla.

Homekoira Ellu

Ellu on syntynyt 9.8.2020 Saksanpaimenkoira. Se haistoi ensimmäisen homeensa 8 viikon ikäisenä. Kaikessa arjen toiminnassa homeet ja niiden hajut ovat olleet joka päivä. Ellu läpäisi 20.5.2023 Homekoira Ry:n järjestämän tasotestin. Ellulla on iso ja tehokas moottori ja joskus sen intoa joutuu vähän toppuuttelemaan. Ellun intohimo on PALLO, mieluiten vinkuva. Ellu rentoutuu luita järsien ja pallon perässä kirmaten. 

Homekoira Topi

Topi on syntynyt 7.12.2021 Saksanpaimenkoira. Topin koulutus on viittä vaille valmis mutta yllättävät terveydelliset rasitteet katkaisevat pojan työuran ennen kun se kunnolla ehtii edes alkaa :(
Topin näkee vielä isojen tyttöjen peesissä ja rohkeana jätkänä se toimii Penan mentorina. Pena mallioppii seuraamalla perässä kuin hai laivaa. Topin lempparihommia on ihmisten pusuttaminen, metsässä kirmaaminen ja pallon jemmaus.

Homekoiraoppilas Pena

Pena on 30.06.2023 syntynyt Kultainen noutaja. Pena aloitti etsintätreenit heti saavuttuaan kotiin, ruualla. Penan koulutus etenee samoin metodein kuin tyttöjenkin. Toivottavasti se on vuonna 2024-2025 jo työremmissä mukana. Penan näkee pian  oppipoikana joko isojen tyttöjen tai Topin peesissä. Pena tulee myös kiertämään messuilla ja tapahtumissa rapsuteltavana. 

Pena tykkää noutajamaisesti kaiken kantamisesta, vedessä läträämisestä ja isompiensa kiusaamisesta. 

Koiraohjaaja

Olen Tanja Kyngäs ja asuinpaikkanani Rovaniemi. Yrityksemme palvelee koko Lapin alueella. Takanani on 35 vuotta harrastamista koirien kanssa. Olen valmistunut homekoiraohjaajaksi huhtikuussa 2021 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen yksiköstä. Tätä ennen toimin liikenneopettajana toistakymmentä vuotta, nykyään olen täysipäiväinen yrittäjä.
Homekoiraohjaaja koulutukseen kuului homekoiran kouluttaminen samoilla metodeilla, joilla poliisin ja tullin virkakoiria koulutetaan. Lisäksi koulutus antoi perustiedot homeiden mikrobiologiasta, rakennustekniikasta, asumisterveydestä ja alaan liittyvästä lainsäädännöstä. Ammattitaitoa pidän yllä jatkuvasti osallistumalla alan koulutuksiin ja webinaareihin. Tulevaisuudessa siintää jatko-opiskelut sisäilma asioiden parissa.
Olemme Suomen homekoirayhdistyksen pohjoisin toimija.

Vapaa-ajan hetkinäni nautin mökin rauhasta tai moottoripyöräilyistä.