HOMEKOIRAT JA NIIDEN OHJAAJA

Homekoira Rusko

Rusko on 27.6.2018 syntynyt saksanpaimenkoira. Se kouluttautui homekoiraksi 1,5 vuoden ohjaajakoulutuksen aikana. Vapaa-ajalla Rusko tykkää uida aina kun mahdollista - suonsilmäkin käy. Talvella umpihangessa lumipallojen perässä juokseminen on parasta. Rusko rentoutuu mökkeillen ja hierojan hellien käsien alla.

Homekoira Ellu

Ellu on 9.8.2020 syntynyt saksanpaimenkoira. Se haistoi ensimmäisen homeensa kahdeksan viikon ikäisenä. Kaikessa arjen toiminnassa homeet ja niiden hajut ovat olleet mukana joka päivä. Ellun koulutus on edennyt samoilla metodeilla kuin Ruskon kanssa. Ellu toimii kohteissa toisena koirana. Ellulla on iso ja tehokas moottori ja joskus sen intoa joutuu vähän toppuuttelemaan. Ellun intohimo on PALLO, mieluiten vinkuva. Ellu rentoutuu hirvenluun seurassa tai pallon perässä laukaten. 

Homekoira Topi

Topi on syntynyt 7.12.2021 Saksanpaimenkoira. Topi aloitti nenätreenit heti saavuttuaan kotiin, nameilla. Topin koulutus on edennyt suunnitellusti ja vuonna 2023 se on jo työremmissä täysillä mukana. Topin näkee jo aiemmin oppipoikana isojen tyttöjen peesissä. Topi on jo osoittanut omaavansa ison moottorin ja on innokas nenän käyttäjä. Topi tykkää repimisestä ja saalisleikeistä. 

Koiraohjaaja 

Olen Tanja Kyngäs ja asuinpaikkanani Rovaniemi. Yrityksemme palvelee koko Lapin alueella. Takanani on 35 vuotta harrastamista koirien kanssa. Olen valmistunut homekoiraohjaajaksi huhtikuussa 2021 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen yksiköstä. Tätä ennen toimin liikenneopettajana toistakymmentä vuotta, nykyään olen täysipäiväinen yrittäjä.
Homekoiraohjaaja koulutukseen kuului homekoiran kouluttaminen samoilla metodeilla, joilla poliisin ja tullin virkakoiria koulutetaan. Lisäksi koulutus antoi perustiedot homeiden mikrobiologiasta, rakennustekniikasta, asumisterveydestä ja alaan liittyvästä lainsäädännöstä. Ammattitaitoa pidän yllä jatkuvasti osallistumalla alan koulutuksiin ja webinaareihin. Tulevaisuudessa siintää jatko-opiskelut sisäilma asioiden parissa.
Ellun kanssa pyrimme pääsemään homekoirat ryn jäseneksi, olemme vielä koejäseniä.

Vapaa-ajan hetkinäni nautin mökin rauhasta tai moottoripyöräilyistä.