Usein kysyttyä

Kauanko tarkastus vie aikaa?

Kaikkine mittauksineen ja kuvauksineen aikaa tarkastukseen kannattaa varata noin 2-3h. (n.100-200 m2). Suuremmissa kohteissa aikaa varataan enemmän. 

Maksetaanko tarkastus heti vai voiko maksaa osissa?

Lähetämme laskun raportin yhteydessä. Voit pyytää laskun 1-3 erään, ne ovat kuluttomia ja korottomia. 


Voiko vuokralainen tilata homekoiran?

Kyllä voi. Huomioithan kuitenkin ettei asuntosi vuokrasopimuksessa ole kielletty eläinten tuontia. 

Suursiivous?

Älä suotta suursiivoa. Imurointi on ihan ok jos välttämättä haluat. Meidän työ on helpompaa jos meidän ei ensin tarvitse selvitä vahvoista pesuaineen hajuista.


Asuntokaupat tulossa, mikä on järkevintä? Kuntotarkastus ensin vai koirat?

Ehdottomasti me! Eli homekoira ensin ja jos koira on tehnyt ilmaisuja on seuraavalla tutkijalla käytettävissään meidän tekemä raportti ja näin päästään parempaan lopputulokseen. 

Meillä on paljon lemmikkejä. Häiritseekö muiden eläinten hajut työkoiraa?


Ei häiritse. Koirat ovat koulutettu eri eläimien hajuihin. Lemmikit täytyy kuitenkin siirtää tutkittavista tiloista pois etsinnän ajaksi ettei homma mene leikkimiseksi. (akvaariot, terraariot jne. ei tarvitse siirtää). Mielellään myös eläinten lelut siirretään kaappiin tms.

Lisää tietoa homekoirista.
Klikkaa +merkkiä tai kopio tämä selaimeesi:

https://www.senaatti.fi/kaikki-mita-olet-aina-halunnut-tietaa-homekoirista/?fbclid=IwAR0hksJ9bjWvkWkTn0TDYwkbQGG-DHDs1hNYVh5qtyMX6C3etEk71r9QPlA

Klikkaa + merkkiä ja pääset perehtymään oppaaseen. 

Homekoiran käyttö mikrobiperäisten hajujen havainnoimisessa -opas kertoo yleisesti homekoiratutkimuksesta ja sen kulusta. Oppaassa on lisäksi esitetty homekoiratutkimukseen liittyviä epävarmuustekijöitä. Opas on tehty homekoiratutkimusten tilaajien ja kuntotutkijoiden käyttöön.